Какво представляват Алфахидрокси киселините (AHA)
Това са естествени киселини, които подпомагат естествения процес на ексфолиране в кожата. AHA се използват за третирането на редица кожни проблеми, сред които пъпки, тъмни петна, неравномерен тен. Освен това те доказано подпомагат проникването на другите активни съставки от продуктите за грижа за кожата. Работят в полза на  отстраняването на мъртвите клетки от най-външния слой на кожата, като отслабват връзките между протеините им, като по този начин ефективно отстраняват сухите клетки на повръхността и позволяват появата на нови, свежи клетки. Този процес помага за възстановяване на сиянието на кожата, минимизиране появата на фините линии и бръчките, разширените пори, тъмните петна и пъпките.
Ексфолиращият разтвор, разработен в лабораториите на Орифлейм съдържа 6% алфахидрокси киселини (AHA): млечна киселина и гликолова киселина. Неговата задача е да ексфолира външния слой на кожата по химичен път, да отстрани мъртвите клетки и ускори клетъчното обновяване на вашата кожа. 
Как да използвате този продукт
Продукта се използва вечер, преди лягане.
  1. Почистете и подсушете добре кожата на лицето.
  2. С помощта на капкомера, накапете 2-3 капки върху дланта и с леки масажни движения втрийте продукта в кожата на лицето и шията. Не нанасяйте в зоната около очите!
  3.  Веднага след това нанесете обичайно околоочният крем, серума, нощният крем. Добре е продуктите които използвате да бъдат от една и съща серия!

Допълнителни съвети при употреба:

  • Въведете алфахидрокси киселините постепенно в грижата за кожата, особено ако тя е суха или чувствителна. Ако кожата Ви е много суха или чувствителна, направете тест за поносимост преди употребата на продукта. Ако страдате от заболяване на кожата, не използвайте продукта преди да се консултирате с лекар.
  • Бъдете внимателни с употребата на алфахидрокси кислините, тъй като прекалено голямото количество от продукта може да доведе до нежелани реакции на кожата, като лющене, зачервяване или парене.
  • Нанасяйте само вечер, тъй като алфахидрокси киселините могат да напарвят кожата ви чувствителна към слънцето и да предизвикат раздразнение. Нанасянето вечер също дава на продукта достатъчно време да подейства.
  • Пилинг разтворът с алфахидрокси киселини има pH 3.8-4.2, което е по-ниско от нормалното pH за кожата. Това е необходимо, за да се гарантира, че са осигурени оптимално добри условия за действието на млечната и гликоловата киселини и постигането на желаните резултати. Докато използвате алфахидрокси киселините, кожата ви ще усети слабата промяна в нивата на pH. Тя обаче е невероятно адаптивна и ще възстанови нормалните нива на pH в рамките на няколко часа

Тест за поносимост:

Всички продукти NovAge ProCeuticals са оптимално формулирани за ефективност и безопасност. Ако не сте сигурни как ще реагира кожата Ви при първата употреба, може да го тествате върху малка повърхност от кожата, за да видите как тя ще реагира към продукта. Това става, като нанесете малко количество от продукта върху вътрешната страна на ръката и не мокрите този участък в продължение на 24ч. Ако се наблюдава зачервяване, сърбеж, образуване на мехури или раздразнение на кожата в рамките на този период, не използвайте продукта.
Ако желаете да си купувате продукти на Орифлейм с отстъпка, може да се регистрирате в сайта от тук:
Ако срещате затруднения с регистрацията или имате допълнителни въпроси – пишете ми!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.